Православен молитвослов

 

Молитви преди операция

 

Молитва към Господа Иисуса Христа преди операция

Владико, многомилостиви Господи Иисусе Христе, Боже наш, Извор на живота и безсмъртието, Лекарю на душите и телата!

Ти наказваш и милваш, допускаш болести за наше вразумление и лекуваш.

Знаем. че сме недостойни да призовем Твоето пресвято име, понеже всекичасно престъпваме Твоите повеления и прогневяваме Твоята безкрайна благост. Но ние знаем също, че Ти си Бог на каещите се и че без Твоята свята воля не пада нито дори и косъм от главата ни.

Смили се над този Твой раб... (тази Твоя рабиня...), който (която) прибягва към Твоето добросърдечие и преди да се подложи на хирургическа операция, моли Твоята небесна помощ.

Нашият живот е в Твои ръце, Ти си лекар на лекарите. Запази живота на този Твой раб... (тази Твоя рабиня...), направи да излезе благополучна предстоящата му (й) операция и да получи, по Твоята милост, пълно изцеление. Амин!

 

 

Друга молитва

Премилостиви Господи Иисусе Христе, Сине Божи, Лекарю на всички болести!

Поради многото наши грехове, ние сме недостойни за Твоята велика милост, но като се надяваме на Твоето човеколюбие, осмеляваме се да Те молим.

Смили се, Господи, над нас и чуй смирената ни молитва. Изцери този Твой раб (тази Твоя рабиня) от болестта. Издигни го (я) с всемощната Си десница, за да прослави с благодарно сърце Твоето пречисто име сега, всякога и во веки веков. Амин!

Лекарю на душите и телата, с умиление и съкрушено сърце пред Тебе припадаме и се молим: изцери болките, излекувай страданията на душата и тялото на този Твой раб... (тази Твоя рабина...) и като му (й) простиш, като добросърдечен, всички прегрешения, волни и неволни, скоро въздигни.

Огнената болест на Петровата тъща с Твоето докосване като Си изцерил, и сега на твоя раб (Твоята рабина) изцери болестта с Твоето добросърдечие. като му (й) дадеш здраве, Изворе на изцеренията.

Не ме поверявай на човешка защита, Пресвята Владичице, но приеми молението на Твоя раб, защото скръб ме е обвзела. Покров нямам аз, окаяният, нито къде да прибягна. И утеха, освен Тебе - нямам. Владичице на света, надежда и закрила на верните, не отхвърляй молението ми, а направи полезното за мене. Амин.

 

 

Виж също:

Към съдържанието на Православната Читалня


Pravoslavieto.com - Българският Православен портал в Интернет
    www.Pravoslavieto.com

      Обадете ни се  Заглавна страница - Pravoslavieto.com  Пишете