Българският православен каталог и читалня в Интернет. Четива за нашата православна вяра и живот, история и настояще, творци и творби
 

  www.Pravoslavieto.com

Добре Дошли
в Българския православен каталог в Интернет
Pravoslavieto.com


The Bulgarian Orthodox Church in Norway, Orthodox teachings, articles, history, news, map, Sofia, religion, Greek, Russian, Orthodox Church, calendar, The Bible, Christianity, Orthodox, study, today, early, library, origin, religious,icons, saint, union, Eastern, prayer, fasting, Catholic, Lutheran, protestant, cult, sects, Vatican, catholicism, ecumenism, pope, apologetics, The Holy Synod, slavonic, slav, s lavic, gnostic, Orthodoxy, Norvegia, Pravoslavie, sermons on theology, scripture, Pascha, Lent, Nativity, confession, ecumenism, saints lives, Martyrs, prayers, calendar, links, available all here.     
 

 
 ПРАВОСЛАВНИТЕ ОБЩНОСТИ и РЕСУРСИ ПО СВЕТА  - избери тук.
 

   БИБЛИЯ

   ЧИТАЛНЯ
   КАЛЕНДАР
   МЕДИИ
   ДОКУМЕНТИ
   ПОЛЕЗНО

  
  Българската православна църква в Норвегия
   БЪЛГАРСКАТА
    ПРАВОСЛАВНА
    ЦЪРКВА В
    НОРВЕГИЯ

   УВЕДОМЕТЕ
    ПРИЯТЕЛ
   ПРЕДЛОЖЕТЕ
    САМИ
   ЛИНК КЪМ
    PRAVOSLAVIETO.COM

 
 
  www.OrthPhoto.net 
  ИЗДАТЕЛСТВО ЗА ПРАВОСЛАВНА БОГОСЛОВСКА КНИЖНИНА "Тавор" - Кладнишки манастир "Св. Николай"
 
  БНТ Вяра и общество

 

оптимизирано за
в режим 1280x1024
Last modified:
mai 2010

 КЪМ ПРАВОСЛАВНАТА ЧИТАЛНЯPravoslavieto.com е мястото за срещи на разпилените по света българи. Тук имате достъп до стотици  книги, статии и справочна литература на различни теми на български, руски и английски езици. 

КЪМ ПРАВОСЛАВНАТА ЧИТАЛНЯ »

 

С какво ще Ви бъде от полза Pravoslavieto.com?

На Pravoslavieto.com можете да четете Св. Писание на различни езици и в различни преводи, както и множество беседи, тълкувания, речници, карти и друга спомагателна литература при изучаването му.

В Православната читалня имате на разположение стотици различни  четива. "Каталогизацията" следва разделите на Православния Катехизис (Нашата вяра - Нашата надежда - Нашата любов). В допълнение, в самостоятелни раздели ще намерите множество статии и книги с художествена, апологетична и историческа насока, житийна литература и теми с особено значение за нашето съвремие.

Можете да направите справка в Православния календар, да прочетете житието, синаксара и проповедта на деня, като се насладите на образци на православното църковно и светско изкуство от различни векове и школи. Ако предпочитате, можете да проследите живота на светците и основните исторически събития по векове. Историческите разделите на читалнята дават също възможност за това.

Ако не разполагате със собствен молитвеник, можете да ползвате нашия онлайн Молитвослов, както и да се запознаете с текста на различни богослужебни песнопения и текстове, вкл. Златоустовата Литургия.

Духовни бисери от Св. Писание и светите отци, Православният речник и Християнското поклонничество са едни от най-ползваните раздели на сайта.

Можете също да научите за православните общности и ресурси по света, както и сами да предложите такива.

В раздела медии имате достъп до християнски и светски новини и анализи на български и други езици.

Някои конкретни теми и начинания от полза както за вас, така и за други православни християни, ще намерите в раздела полезно.

Обновяваме сайта непрестанно. За организации и автори на интернетни сайтове сме предоставили  насочваща информация за връзка към Pravoslavieto.com.

 

Вашият принос?

Авторите на православна литература, поезия, изкуство и публицистика са добре дошли на Pravoslavieto.com. Е-майл за контакт и изпращане на ваши материали ще намерите най-долу на всяка страница на сайта.

Всяка ваша идея, предложение, мнение и четиво е добре дошла! Не се колебайте да ни пишете! Вашата идея, предложение, мнение...  

 

"И Той, като отвори устата Си, поучаваше ги и казваше: ...Вие сте солта на земята. Но, ако солта изгуби сила, с какво ще се направи солена?... Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата" (Мат гл. 5).

"Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ — НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД".

 

 


в Pravoslavieto.com
в Интернет
"Нямам кирилица..."

Възнесение Господне.
 ::  НАЙ-НОВОТО  ::  

БЪРЗИ ВРЪЗКИ

Символ верую

Божият закон

Евангелските блаженства

Химнът на Любовта


Православни речници

А Б В Г Д Е
Ж З И Й К Л
М Н О П Р С
Т У Ф Х Ц Ч
Ш Щ Ю Я     

Молитвослов

Духовни бисери


Тайнства и обреди

Богослужение

Св. Литургия

Евангелските четения

Постите в БПЦ


Светоотеческо наследство

Християнско изкуство

Църковна музика


Жития на светиите по векове

Българска история


Християнско поклонничество

Православните манастири

Книги


Православие и  инославие

ИКУМЕНИЗЪМ

Закон за вероизповеданията

Йоан-Павел II в България


 

ГОСТИ

 

Виж България
Християнско изкуство

 


Pravoslavieto.com
www.Pravoslavieto.com
 

 
 

 Заглавна страница   Пишете ни  Принтирайте  Пишете