Вести


В чест на 15 - годишния юбилей на ПГЗ "Т. Рачински".

Във връзка с 15 годишният юбилей на Професионалната гимназия по земеделие "Т. Рачински", ученици изработиха 15 метрова мартеница, която окичиха в ранните часове на 1-ви март на централния площад в Генерал Тошево.
Гражданите и особено децата бяха искрено възхитени от това прекрасно творение.
Освен това възпитаниците на гимназията подариха собственоръчно изработени по малки мартеници на 15 учреждения и закичиха символа на Баба Марта на десетки преминаващи граждани.
Ученическият съвет и ръководството на ПГЗ "Т. Рачински" честитят Трети Март на всички граждани с пожелание за здраве, благоденствие и просперитет.

Пристигна първият транш в размер на 4500 долара за изграждане на дестилерия за етиречно - маслени култури в Генерал Тошево по програма ПЛЕДЖ на МТСП. Общата сума е 15 000 долара. Дестилерията е предвидено да е завършена до 30-ти май тази година.
Полицаи от РПУ в Генерал Тошево са заловили двама мъже, които се опитвали да откраднат лека кола от паркинг. Единият е 22 годишен от Балчик, а другият на 31 години от Генерал Тошево. Образувано е следствено дознание по случая.