VACUUM-komennon ajaminen on suositeltavaa

Taulun "" arvioitu rivimäärä poikkeaa merkittävästi todellisesta rivimäärästä. Sinun tulisi ajaa VACUUM ANALYZE tälle taululle.

Sen sijaan että ajat käsin VACUUM ANALYZE-komennon tälle taululle (voit tehdä sen pgAdmin III huolto-valikosta), kannattaa harkita VACUUM ANALYZEn ajamisen automatisointia, esimerkiksi ajastinohjelmalla. PostgreSQL tarjoaa myös pg_autovacuum-daemonin, joka seuraa tietokantaan tehtyjä muutoksia ja ajaa VACUUM-komennon aina tarvittaessa. Useimmissa tapauksissa pg_autovacuum on paras vaihtoehto.Mihin VACUUMia tarvitaan?

PostgreSQL:n optimoija tekee päätöksensä arvioituihin rivimääriin perustuen. Jos arvioitu rivimäärä poikkeaa liian paljon todellisuudesta, optimoija voi tehdä huonon päätöksen, joka johtaa huonoon saantipolkuun ja sitä kautta huonoon suorituskykyyn.

PostgreSQL tarvitsee VACUUMia tauluijen transaktio-ID-numeroiden kiinnittämiseksi. VACUUM myös siivoaa rivien poistamisessa ja päivittämisessä syntyviä vanhoja riviversioita, vapauttaen niiden viemän tilan käyttämisen uudelleen. Online-dokumentaatiosssa on paljon yksityiskohtaista tietoa aiheesta; paina vain "Apua"-nappia.